bubble_chart De Grote Brugse Stemtest

Over de Grote Brugse Stemtest

Terug naar de stemtest

Over de stemtest

De verkiezingen komen eraan volgend jaar, dus wilden wij een onpartijdige stemtest uitbrengen vóór een partij dit deed. We houden de vinger aan de pols in alle Brugse jongerencafé’s. In beide van deze café’s hebben we onze stellingen zorgvuldig afgetoetst en getest op hun relevantie, om 4.30 's nachts. Ettelijke honderden potentiële stellingen hebben de test dan ook niet gehaald, niet omdat ze niet relevant waren, maar omdat Rudy zijn pint had gemorst.

We zijn erg geïnteresseerd wat de Bruggeling denkt over de haven van Zeebrugge, de Ronde van Vlaanderen en het toerisme in de stad. Voor we weer worden ondergesneeuwd met flyers van vijftigers zonder hobby willen we nog even de echte problemen waar de Bruggeling van wakker ligt toelichten. Voor ons is het duidelijk: de politici moeten met hun poten van ons Belfort blijven. Het einddoel blijft net als eender welke politieke partij voor ons hetzelfde: inkomsten genereren en op kosten van de modale Bruggeling pinten gaan drinken.

Voorlopige resultaten

Na 14 dagen werd de stemtest al 2451 keer afgelegd. De populairste stelling tot nu toe is dat de Haven moet kunnen blijven uitbreiden en de achterlijke garnaalvissers moeten stoppen met zagen. Andere populaire stellingen zijn “het Vlaams Belang is een relevante en genuanceerde partij” (65% akkoord), “In de afgelopen vijf jaar is er veel vooruitgang gemaakt in Brugge” (59% akkoord) en “aan vrouwen hun gat foefelen is een meerwaarde voor een Burgemeester” (57% akkoord). Onpopulaire stellingen zijn “De Ronde van Vlaanderen moet terug naar Brugge” (71% niet akkoord), “Het Belfort is een meerwaarde voor Brugge” (69% niet akkoord) en “Het parkeerbeleid van de stad is een mislukking“ (61% niet akkoord).

In het nieuws

Contact

Kan via verenigingvoorechtejournalisten@gmail.com, maar hoeft echt niet.

verified_user